Hold

Hold i Café 60+

Vi har p.t. 5 cykelhold i Team Ishøj Café 60+ Cycling:


  • Hold 1+  Gennemsnitsfart 26 - 28 km/t 
  • Hold 1 Gennemsnitsfart 24 - 26 km/t
  • Hold 2 Gennemsnitsfart 22 - 24 km/t
  • Hold 3 Gennemsnitsfart 20 - 22 km/t
  • Hold 4 Gennemsnitsfart 17 - 20 km/tPå hver tur er der en holdkaptajn, der sørger for koordinering af dagens tur samt ikke mindst sørger for, at turen foregår i en god, positiv atmosfære, OGSÅ i relation til vores omverden! 

Alle hold kører efter princippet: Samlet ud og samlet hjem. 

Alle deltagere kører naturligvis med cykelhjelm! Har man ikke hjelm på, kan man ikke deltage på turen! 


Ad Hold 1 og Hold 1+: 

Hold 1 kører med en gennemsnitsfart på ca. 24 - 26 km i timen, mens Hold 1+ kører med en gennemsnitsfart på 26 - 28 km/t.

Overholdelse af færdselsreglerne er naturligvis en selvfølge! 

På den enkelte tur bestræber man sig på at holde den plads i geleddet, som man er startet på. Ønskes en anden placering, f.ex. på grund af manglende kræfter, aftaler man blot dette med de omkringkørende, dette for at sikre skifte uden problemer. 

Normalt køres '1 og 1'.

Hvis kaptajnen kommanderer '2 og 2', paradekørsel, køres der 2 og 2, men så snart der ikke er plads hertil, og der kommanderes '1 og 1', fletter man ind efter lynlåsprincippet. Den yderste cyklist kører ind foran sin makker, der evt. viger lidt. Hvis der senere (når der igen er plads dertil) råbes '2 og 2', kører man tilbage til den plads, man havde lige før kommandoen '2 og 2'. På denne måde sikrer man de bedste betingelser for en god og sikker cykeltur. 

Ved fuldt optrukne midterlinjer på kørebanen samt i rundkørsler og ved bakketoppe kører man automatisk '1 og 1'. Ad Hold 2: 

Hold 2 kører med en gennemsnitsfart på ca. 22 - 24 km i timen. Der køres her efter de samme principper som nævnt under Hold 1. 


Ad Hold 3: 

Hold 3 kører med en gennemsnitsfart på ca. 20 - 22 km i timen. Der køres også her efter de samme principper som nævnt under Hold 1. 


Ad Hold 4: 

Hold 4 kører med en gennemsnitsfart på ca. 17 - 20 km i timen, nogle på alm. Citybikes. 

Her køres efter knap så specifikke regler som for de 3 andre hold, men man overholder naturligvis også her færdselsreglerne. 


For en langt mere uddybende beskrivelse af vores principper m.m. se under menupunktet: <På vejen> med tilhørende underpunkter!

Cykler og udstyr herpå: 

Hold 1+, 1, 2 og 3 kører om sommeren normalt på racercykler, men der er ingen krav hertil. Kan man følge med i holdets tempo, kan man også køre på en mountain-bike eller på en almindelig cykel. Dog køres der ikke på E-bikes! 


Cykling i vinterperioden ( 1. oktober - 31. marts): 

Der cykles naturligvis også i vinterperioden, dog kun såfremt vejret tillader det. 

I vinterperioden har vi det yderligere krav, at man har dækkende skærme påmonteret sin cykel, således at man ikke i fugtigt føre sprøjter på evt. efterfølgende kolleger! 

Desuden anbefales det, at man i perioder med dårlig sigt, d.v.s. især om vinteren, kører med neon jakker/selvlysende overtræksveste og med lys på cyklen. Sort tøj og ingen lys er en meget dårlig kombination.