Afholdte cykel events 2018

Skolernes Motionsdag, 12 oktober 2018

Atter i år havde vi, fra Ishøj kommune, fået en forespørgsel / anmodning om at hjælpe til med afvikling af Skolernes Motionsdag. 

I TRI-konkurrencen skulle vi hjælpe med at afvikle cykelturen, ca. 30 km. 

Vi var ialt 11 personer fra Café60+, der på en rigtig dejlig solskinsdag tog del heri. 

Vi mødtes kl. 07:30 til morgenkaffe m.m. og sluttede ca. kl. 11:30.  Det var dejligt at se, at langt de fleste af skole-eleverne gik friske til opgaven, samtidig med at de fulgte vores anvisninger. 

Inden vi forlod stedet udtrykte værterne stor tilfredshed med vores deltagelse. 

 9 af os sluttede turen af med en hyggelig frokost på Kabyssen i Ishøj Havn.


Tur til Mallorca, 17. - 24. september 2018

I perioden 17.09. til og med 24.09.2018 deltog 18 personer på en tur til Alcudia på Mallorca. 

Forventningerne til turen var, at det skulle være en cykelferie for dem, der gerne ville cykle, men det skulle i mindst lige så høj grad også være en ferietur, hvor man hyggede sig også med de personer, der ikke cyklede. 

Som det fremgår af beskrivelsen i linket <her> blev begge behov opfyldt. 

Mange gav efter turen udtryk for, at en lignende tur bør gentages næste år. 

Stor tak til arrangørerne for en dejlig tur. 

Besøg fra Waalre, 27. - 29. august 2018

Mandag d. 27. august kom 4 cyklister fra Ishøj's venskabsby Waalre på besøg hos Café60+. 

Fra Café60+ havde der sidste år været 9 personer på besøg hos cykelklubben LF-Fietsclub i Waalre, så dette besøg var et genvisit. Cykelklubben LF-Fietsclub ligger i en af Ishøj Kommunes venskabsbyer, og kommunen deltog derfor i flere af de aktiviteter, der blev afholdt. 

I linket <her> findes en beskrivelse af, hvad der skete de 3 dage, besøget varede.

Tur til Bornholm, 21. - 22. august 2018

Tirsdag aften d. 21.08.2018 kl. 23:30 mødtes 20 forventningsfulde cyklister og 3 hjælpere ved færgen i Køge. Efter lidt hyggesnak m.m. gik alle til ro. Ca. 06:30 lagde skibet til kaj i Rønne, hvorefter morgenmad blev nydt på Vandrerhjemmet i Rønne.

Herfra kørte vi ud i 2 hold: Galopholdet med 13 mand og Snegleholdet med 7 mand.

Galopholdet kørte Bornholm rundt ’med uret’, inkl. en smuttur rundt om Hellig Peder med 17 graders stigning og en tur op til Hammerfyr (for 6 af deltagerne), efterfulgt af formiddagskaffe hos bageren i Allinge og frokost i Svaneke sammen med Snegleholdet.

Efter den dejlige frokost og Svaneke øl gik turen sydover mod Dueodde og derefter tilbage til Vandrerhjemmet i Rønne, til bad, omklædning og en velfortjent øl. Der blev cyklet i alt ca. 115 km og 900 højdemetre.

 

Snegleholdet kørte en sightseeingtur med en ’lokal’ guide, Poul Erik Lintrup, der levende fortalte om Bornholm’s historie, især tiden omkring 2. verdenskrigs afslutning, men også om de forskellige seværdigheder undervejs på turen. Man startede med at køre tværs over øen til Svaneke, hvor man hyggede sig 1 times tid til Galopholdet kom (kun 1 minut for sent!), fælles frokost som nævnt tidligere, og derfra gik turen tilbage til Rønne stort set ad samme vej som Galopholdet kørte. Det blev til i alt ca. 86 km’s cykling.

 

Kl. 16:30 var vi tilbage på båden, hvor der både blev nydt aftensmad og døset/sovet, efter en dejlig tur, og ca. 23:30 forlod vi båden i Køge.

 

Tusind tak til arrangørerne for en dejlig tur.

Tur til Söderåsen, 16.08.2018

12 medlemmer mødtes ved MacDonald i Helsingør for at køre til færgen i samlet flok.

Vel ankommet til Helsingborg gik turen gennem byen mod Söderåsen. Efter lidt uenighed med Garmin kom vi i god behold til vores mål: Skäralids Restaurang, hvor der ventede en fin buffet, som klubben var vært for.

Det var meningen, at vi skulle op til udsigten før frokost, men p.g.a. tidsnød kørte vi derop efter maden (dette kan ikke anbefales).

Efter diverse foto m.m. gik turen hjemad med en lidt skrå medvind.

Vi kom vel til Helsingør efter 115 km og 1.115 h/m, lidt mere end først aftalt.

Vi tog afsked med hinanden med ønske om, at dette var en tur, som klubben må lægge ind i kalenderen igen til næste år.

Erik

Tur til Kullen, 10. juli 2018

Tirsdag d. 10. juli 2018 mødtes 13 cyklister og 3 hjælpere ved Mc Donald i Helsingør for at gennemføre den årlige cykeltur til Kullen, igen arrangeret af Erik Libolt.  

Humøret var højt, vejret meget behageligt og serviceringen i top med kaffe/kage ved havnen i Höganäs og sandwich mm på en skyggefuld bænk ved Kullen, efter det viste billede var taget. 

Dejlig dag i gode cykelvenners lag. 

Håber det bliver en årlig tilbagevendende tradition.

Kaptajnkursus, 29. april 2018

Den 29.04.2018 deltog 10 engagerede medlemmer fra Café60+ i et kaptajnkursus afholdt af DGI.
Formålet med kurset var at sætte de enkelte deltagere i stand til at varetage jobbet som kaptajn, enten som ene kaptajn eller i samarbejde med en anden, hele tiden med sikkerhed og god adfærd på vores cykelture som det bærende element.

Efter godt 3 timers teori blev de enkelte deltagere, en efter en, bedt om at virke som kaptajn på en mindre cykeltur med efterfølgende evaluering, både fra deltagerne og fra underviseren.
Det blev en udbytterig dag, som forhåbentlig sætter sit positive præg på vores fremtidige cykelture i relation til både sikkerhed og god adfærd.

'Justér dine bremser og gear' og 'Cykelruter fra Strandvangen 54A', 8. marts 2018

  • Den 8. marts 2018 afholdtes et medlemsmøde efter den månedlige frokost, hvor Per Emil fortalte noget om justering af gear og bremser samt justering af diverse andre dele på cyklen. Emnet havde tilsyneladende stor aktualitet, da der var stor interesse og god spørgelyst.


  • Efterfølgende fortalte Torkil lidt om, hvordan de til Café 60+ udarbejdede cykelruter kan downloades til egen cykelcomputer. Ruterne er lavet via programmet 'ridewithgps.com', så der blev også lige lavet en mindre gennemgang heraf. Har man efterfølgende problemer med 'ridewithgps' og/eller  overførsel af ruter til egen cykelcomputer, står Torkil gerne til rådighed.